Теми и панели

  Kак изкуственият интелект може да подобри работата ни?

  12 юни 2018, 10:30

  Вече свикнахме с идеята, че интелигентните технологии заемат все по-голяма част в ежедневието и начините, по които учим и правим бизнес. Но, ако се опитаме да си представим в бъдеще какво още ще поемат умните алгоритми и устройствата със сензори, или как ще изглеждат, вариантите стават безкрайни.

  Именно изкуственият интелект, не космоса е зоната, в която като че ли днес голямата надпревара. Съединените щати и Китай са страните, които в момента дават заявка да са водещи в това направление. Те обаче имат напълно различен подход: американските университети отглеждат учените, които стоят в основата на напредъка на съвременните технологии, свързани с изкуствения интелект. Китайското правителство насочва милиарди долари към технологичния сектор и му предлага своята пълна подкрепа.

  • Къде е България в разработките на сложни алгоритми и в какви насоки са основно те - за това ще говорим с представителя на академичната общност и ИТ бранша.

  • Сред най-засегнатите сфери от изкуствения интелект са финансовите услуги и здравеопазването. Двата сектора обаче имат доста различен подход при внедряването на AI. Във финансовите услуги алгоритмите "вземет решения" при отпускането на потребителски заеми и автоматизират търговията с валути и ценни книжа. В здравеопазването технологиите се прилагат като инструмент в помощ на лекрите, а не като отделна система, вземаща самостоятелни решения. С представител на банковия и здравния сектор ще говорим за мястото на интелигентните технологии и анализите.

  • Машините в бъдеще могат да поемат още повече функции и ако развиваме и внедряваме изкуствения интелект отговорно, технологията ще ни доведе до нови нива на продуктивност.