Теми и панели

  Накъде след GDPR – новите тенденции в сферата на киберсигурността

  3 юли 2018, 10:30

  Пробивите в киберсигурността вече са част от ежедневието, а личната информация на милиони потребители все по-често е компрометирана. За да се справи с новото нормално и да предпази гражданите, Европейският съюз прие регламента за защита на личните данни GDPR, който влезе в сила на 25 май. С него организациите вече са юридически задължени правилно да управляват чувствителните и личните данни – включително имената на потребителите, номерата на социалните осигуровки и IP адресите. Онези, които не докладват навреме за извършени пробиви, са заплашени от огромни глоби.

  Въпреки това добрата стратегия за киберсигурност не означава само спазване на GDRP. Сега е модерно да се говори за регламента, но в дигиталното пространство не спират да се появяват нови опасности. Само миналата година милиони потребители и хиляди компании бяха засегнати от WannaCry атаката, кражбата на лични данни от Equifax и Uber, както и от безбройните фишинг схеми. От Gartner предвиждат до 2021 в световен план справянето с последствията от киберзаплахите да струва шест трилиона долара годишно.

  Организациите полагат значителни усилия да намалят вредите от хакерските атаките и да променят своята тактика за киберзащита. Основният проблем за бизнеса обаче остава – дали политиките за защита са изпълнени и дали те в крайна сметка са достатъчно надеждни. Какви са тенденциите, които можем да очакваме през следващите години? Какви са последните заплахи и методи за защита? Кои са основните предизвикателства в сферата? На тези и на други въпроси ще потърсим отговор по време на уебинара, който ще се проведе на 3 юли 2018 г.

  Акценти:

  • IoT устройствата ли са най-големият риск ли за киберсигурността на организациите?

  • Колко сериозен е проблемът с недостига на специалисти в сферата?

  • Ще има ли бум на търсенето на киберзастраховки след влизането в сила на регламента за защита на личните данни?

  • Как автоматизацията, изкуственият интелект и блокчейн могат да разрешат проблемите на киберсигурността?