Официални гости

  Интернет на нещата в индустрията

  17 април 2018, 10:30

  Владимир Филипов

  Владимир Филипов

  Основател и изпълнителен директор на NearSoft

  Владимир Филипов е основател и изпълнителен директор на NearSoft - иновативна софтуерна компания, която предлага собствени продукти (МОМ4) и услуги за оперативно управление на производството (Manufacturing Operations Management – MOM/APS/MES) и дейностите по поддръжка и ремонти (CMMS/ EAM). Внедряването им осъществява дигитализацията на основните оперативни дейности в едно предприятие и подготовката му за предизвикателствата наIndustry 4.0 и Industrial Internet of Things (IIoT). 

  В последните няколко години се занимава усилено с популяризиране на Индустрия 4.0 в България. Участва активно в подготовката на стратегия и концепция за Индустрия 4.0 към Министерство на икономиката. Съорганизатор на две международни научни конференции „Индустрия 4.0“ през 2016 и 2017 г. Има публикувани научни разработки и статии по темата. Със своята софтуерна платформа МОМ4, NearSoft поставя България сред водещите страни в Европа по отношение на Индустрия 4.0.

  Георги Апостолов

  Георги Апостолов

  Директор "Планиране на производството" в "Алкомет" АД

  Георги Апостолов е директор "Планиране на производството" в Алкомет АД. Той работи в производствената компания от 2006 г. От 2016 г. досега той е директор "Производствено планиране" и ИТ Мениджър на Алкомет АД. Преди да заеме настоящата си позиция, е изпълнявал длъжността ръководител отдел „Информационно обслужване“. В периода 2001-2006 е работил в ИТ отдела на Карлсберг България като ИТ специалист. В периода 2014 до 2016 г. той е заемал позицията ИТ мениджър на DS Smith - Plastic Division. Завършил е магистратура в ТУ-Варна специалност „Компютърни системи и технологии“. Има опит във внедряване на ERP и BI системи.

  Стефан Стоилов

  Стефан Стоилов

  ИТ мениджър на "DHL Express България"