Теми и панели

  Мобилни платежни услуги

  16 октомври 2018, 10:30

  През 2017 броят на потребителите на мобилни телефони достигна 2,32 млрд. души и се очаква до 2020 той да надвиши 2,87 млрд. души. Паралелно, мобилните платежни услуги придобиват все по-голяма популярност заради удобството, което носят на потребителите.

  Налице са обаче редица предизвикателства пред масовото им навлизане. Някои от тях са технологични, а други – чисто психологически. В България все още приблизително 90% от всички транзакции се правят в брой.

  Какви са тенденциите и перспективите пред мобилното банкиране? Какво е мобилен портфейл? Защо толкова много хора все още предпочитат традиционните форми на разплащане? Какво е нивото на сигурност на тези системи?

  Тези и други въпроси ще намерят своите отговори по време на онлайн дискусия, която ще се проведе на 27-ми февруари 2018 г. от 10:30 часа.

  Акценти:

  • Мобилно банкиране – 77% от европейците използват приложения за мобилно банкиране и услуги.

  • Мобилни портфейли – какво представляват и кои са особеностите при въвеждането и ползването им.

  • Липса на стандарти – съществува голямо разнообразие от различни решения за мобилни плащания и фрагментация на пазара. Потребителите искат да има стандарти, както и едно съвместно решение за мобилни плащания между различните доставчици на услугата.

  • Сигурност на данните – продължава да бъде сред основните притеснения на потребителите при мобилните плащания.

  • Какво е бъдещето на мобилните плащания – плащания с преносими устройства като умни часовници, умни гривни, умни очила.