Официални гости

  Облачни услуги – осъзнаване на потенциала

  11 април 2017, 10:30

  Инж. Боян Яначков

  Инж. Боян Яначков

  Директор “ИТ и планиране”, Електростарт АД

  Боян Яначков е компютърен инженер и дипломиран специалист в областта на бизнес администрацията. Завършил е магистърска степен по компютърни системи и технологии в "ТУ София". В "Електростарт" АД е от самото начало на проекта по внедряване на облачни технологии, който компанията започва през април 2012 г. От началото на 2017 г. Боян Яначков е представител на Клуба на ИТ мениджърите в България в работната група по “Cloud Computing” на асоциацията EuroCIO. 

  Александър Иванов

  Александър Иванов

  Мениджър “Информационни системи”, Данон Сердика АД

  Александър Иванов е мениджър „Информационни Системи“ в Данон Сердика АД. На тази позиция е от 2007 г. Преди това е работил на подобни позиции в различни области като, застрахователни компании, верига магазини и компании за внедряване на софтуер. Професионалната си кариера започва като разработчик на софтуер и след това се насочва към поддържането на информационни системи. Участвал е в много различни проекти свързани с  изграждане на инфраструктура, разработка и внедряване на системи за бизнеса, преструктуриране и централизация.

  Ивайло Тошев

  Ивайло Тошев

  ИТ директор, Unimasters Logistics

  Ивайло Тошев е ИТ директор на Юнимастърс Лоджистикс от 2006 г., a преди това 2 г. е бил системен администратор в същата компания. Работил е като програмист на едночипови микроконтролери в "ПРОЕЛ ООД" и като специалист по UNIX/LINUX операционни системи в "Ай Ти Си И ООД". Носител е на наградата “ИТ мениджър на годината 2014” в категория “Иновации”.

  Александър Иванов

  Александър Иванов

  Директор “Информационни технологии”, Петрол АД


  Александър Иванов работи в Петрол АД от 15 години, като преди да постъпи в компанията е бил част от ИТ екипа на БТК. Професионалният му опит включва управление на редица  проекти в областта на ИТ. При постъпването си в структурите на Петрол АД, първоначално той започва работа в една от дъщерните компании на дружеството – Петрол Техника, която се занимава с обслужване и развитие на бензиностанциите. През този период той участва в проeктите по въвеждане на множество фискални системи, които тогава са новост в компанията. От 2013 г. е ИТ директор на Петрол АД. През 2014 г. компанията реализира мащабен проект по преминаване към хибриден облак, а през 2015 г. Александър Иванов е отличен с голямата награда в категория “Ефективност” на конкурса “ИТ мениджър на годината”.