Теми и панели

  Интернет на нещата – пазар с огромен потенциал и възможности за бизнес

  7 март 2017, 10:30

  Очаква се приблизително 29 милиарда устройства да са свързани в мрежите до 2022 г., като 18 милиарда от тях ще са уреди от областта на Интернет на нещата, показват данните на обновения доклад Mobility Report на Ericsson.

  PwC също представи осемте технологични тенденции, които всеки бизнес трябва да вземе под внимание. Вероятно за никого не е изненада, че IoT е сред тях.

  Според Analysys Mason, сред областите, в които IoT може да претърпи най-съществено развитие през 2017 г., са свързаните автомобили и интелигентните градове.

  Анкета сред 1000 корпоративни ИТ купувачи в целия свят показва, че 71% от компаниите събират днес данни за инициативи в областта на Интернет на нещата (IoT). Проучването IoT Organizational Dynamics на анализаторите от 451 Research към декември 2016 г. показва повишаване с 3 процентни пункта спрямо подобно изследване през миналото тримесечие, фокусирано върху ключовите IoT проекти.

  Сигурността остава сериозен проблем, като 50% от респондентите я цитират като водеща пречка пред IoT внедряванията. 41 на сто пък смятат, че все още не виждат реална възвръщаемост на инвестициите (ROI) в подобни проекти.

  Въпреки това организациите придвижват ускорено свои IoT инициативи и „разтварят портфейлите си“ за поддръжка на IoT внедрявания. Корпоративните ИТ отдели с вече стартирани инициативи в тази област очакват инвестициите им за тези проекти да нараснат с 33% през следващите 12 месеца (т.е. през 2017 г.).

  Какви са перспективите пред пазара на IoT, кои са областите, в които Интернет на нещата може да претърпи най-голямо развитие, какви ще са движещите сили за развитието на този пазар? На тези и на още много други въпроси ще потърсим отговор по време на уебинар на 07 март 2017 г.

  Акценти:

  » Прогнози и потенциал за развитие пред пазара на IoT

  » Фактори за разгръщането на IoT (навлизането на мобилни услуги, наличието на все повече „свързани“ устройства)

  » Области на приложение (например свързани автомобили и интелигентни градове)

  » Защита на данните и законодателни промени